Compliance met de Bouwpas

Op het gebied van de inzet van arbeidskrachten bestaat veel regelgeving die nageleefd moet worden.

De Bouwpas houdt constant wet- en regelgeving in de gaten voor eventuele wijzigingen. U wordt voorbereid op wetswijzigingen die ook in De Bouwpas gevolgen hebben, en op de dag dat nieuwe regelgeving ingaat heeft u nog steeds een correcte administratie.

Weer een zorg minder

Wet DBA en de modelovereenkomst

Bij inzet van zzp'ers is de arbeidsrelatie van groot belang voor Inspectie SZW, Belastingdienst en UWV.

Sinds mei 2016 wordt er geen VAR meer gebruikt om zelfstandigheid aan te tonen. Hoe moet het dan wel? Middels modelovereenkomsten door brancheverenigingen zal de zelfstandigheid van de zzp'er worden vastgelegd in De Bouwpas.

Hoewel het roerige tijden zijn voor de wetgeving rond zelfstandigen (de wet DBA gaat weer verdwijnen), weet De Bouwpas precies wat er nodig is om een juiste administratie te voeren.

Wet Ketenaansprakelijkheid en Inlenersaansprakelijkheid

Als de zzp'er vanuit een besloten vennootschap werkt, is hij of zij DGA (directeur-grootaandeelhouder). De zzp'er heeft een arbeidsovereenkomst met de eigen BV. Die BV zal dus de loonheffingen afdragen, en dat wordt duidelijk uit de VAR of modelovereenkomst.

Voor arbeidskrachten van onderaannemers die geen zzp'ers zijn dienen uiteraard ook loonheffingen en meer te worden afgedragen aan de Belastingdienst, en wel door de onderaannemer van wie de arbeidskracht daadwerkelijk het loon ontvangt. De Bouwpas brengt deze hele keten voor u in kaart, en zorgt voor u voor duidelijke administratie.

U kunt nooit vooraf voor 100% gevrijwaard worden van aansprakelijkheid, maar het risico daarop wel flink beperken. Een goed begin van die risicobeperking is een duidelijke administratie door de Bouwpas.

Wet Arbeid Vreemdelingen

Weet u hoe een Hongaarse id-kaart eruit ziet? Weet uw uitvoerder dat, als hij de identiteit van een nieuwe arbeidskracht controleert?

De Bouwpas ontzorgt uw uitvoerder helemaal, en zorgt dat uw administratie van zogenaamde 'vreemdelingen' helemaal in orde is. Met de toename van buitenlandse arbeidskrachten op de bouwplaats zeker geen overbodige luxe.

Wet bescherming persoonsgegevens, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR)

Wij respecteren de privacy van onze klanten en de arbeidskrachten die op de bouwplaats werken. We zullen er alles aan doen om uw geregistreerde persoonsgegevens te beschermen. De kunst is om niet te weinig gegevens te verzamelen, maar ook niet te veel. En de gegevens die we hebben, bewaren we niet langer dan noodzakelijk. Tevens worden wij diverse keren per jaar door onafhankelijke experts getest op it-veiligheid.

De Bouwpas draait in een ISO27001-gecertificeerd (overigens CO2-neutraal) datacenter in Nederland. Uw en onze gegevens zullen dit land niet verlaten. Lees hier meer over onze beveiliging.

We beloven u: wij zullen uw gegevens zonder uw toestemming nooit aan derden verhandelen of verkopen. Lees ook de privacy policy.