Eerlijk

Keten- en arbeidskrachtenregistratie

Als organisatie wil je zorgen dat je volgens wet en regelgeving werkt, weet wie er op de bouw aanwezig is en dat alle arbeidskrachten goed geïnstrueerd zijn. Zo voorkom je boetes en misstanden en draag je bij aan een veilige bouwplaats. Bouwpas helpt je hierbij door te beginnen met een simpele, digitale registratie van de arbeidsketen en alle arbeidskrachten die op de bouwplaats komen. Als bouw, industrie en infra staan we voor een grote uitdaging om iedereen eerlijk en veilig te laten werken. Maar hoe doe je dat zonder al te veel rompslomp. Bouwpas is het platform dat je daarbij kan helpen.

  • Heldere afspraken met alle partijen
  • Een online platform voor één keer aanmelden
  • Door inzicht, grip op de gehele keten
  • Een online platform voor arbeidskrachten en uitvoerders

Welke spelregels spreek je af

Welke eisen stelt je organisatie aan een bouwplaats? Samen met Bouwpas stel je eenvoudig en helder beleid samen op het gebied van eerlijk en veilig werk.

Communicatie naar jouw organisatie, samenwerkingspartijen en arbeidskrachten is de sleutel tot succes. Wij helpen je hierbij. Het Bouwpas platform geeft grip op de gemaakte afspraken, en waar nodig kun je bijsturen.

Vraag de juiste gegevens

Met Bouwpas vraag je altijd de juiste gegevens uit van jouw onderaannemer, ZZP’er, leverancier of uitlener. Het Bouwpas platform weet op basis van de arbeidsrelatie automatisch welke gegevens uitgevraagd moeten worden en welke gegevens niet opgevraagd mogen worden. Zo weet je dat je altijd de juiste documenten, certificaten, verklaringen en persoonsgegevens verwerkt van alle bedrijven en arbeidskrachten op jouw project.

Registratie in Bouwpas

Als onderaannemer registreer je je bedrijf en arbeidskrachten éénmalig in jouw ‘bedrijfskluis’. Jouw bedrijfs- en persoonsgegevens slaan we op in onze streng beveiligde database. Zo hoef jij je maar éénmalig te registreren en zijn je gegevens inzetbaar voor alle organisaties en projecten. AVG en databeveiliging zijn onze topprioriteiten en we krijgen een jaarlijkse ISO-toetsing hiervoor.

Beoordeel jouw bouwproject

Het Bouwpas platform heeft een unieke beoordelingsmodule. Wanneer een bedrijf of arbeidskracht zichzelf registreert op jouw project in Bouwpas, starten de juiste beoordelingen. Je krijgt een eenvoudig en taakgericht overzicht met beoordelingen. Als organisatie bepaal jij wat je wél en niet wil toestaan op jouw bouwproject. Met de ervaring van alle andere grote aannemers in de bouw, infra en industrie, adviseert het team van Bouwpas je natuurlijk in wat de risico’s zijn. Zo weet je dat je altijd voldoet aan geldende wet en regelgeving.

Eerste dag op de bouwplaats

De arbeidskracht is vooraf goedgekeurd en heeft de online veiligheidsinstructie gevolgd. De eerste dag dat de arbeidskracht komt werken, moet de identiteit vastgesteld worden. Nadat dit gebeurd is, gaat de arbeidskracht digitaal akkoord met de voorwaarden voor toetreding tot de bouwplaats. Optioneel kan een toegangspas gekoppeld worden zodat de arbeidskracht de bouwplaats via een tourniquet kan betreden. Een andere oplossing voor aanwezigheidsregistratie is de QR-code check-in middels de Bouwpas App.

Rapportages

Is er een calamiteit; wie is er aanwezig? Hebben alle arbeidskrachten de juiste certificaten? Krijg je controle van de belastingdienst of Inspectie SZW? Met de rapportagemodule van Bouwpas heb je altijd de juiste informatie.