Klantendag op dinsdag 4 juni in Rotterdam

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Bouwpas zoekt nieuwe collega’s

We hebben drie vacatures voor ontwikkelaars! Ken of ben je iemand die dit leuk zou vinden? Lees dan snel verder.

Bouwpas Workshop op 15 juni 2023

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Webinar “Praktijksituaties in Bouwpas” op 22 mei, meld je aan!

We organiseren weer een gratis webinar samen met Pellicaan Advocaten. Dit keer over veelvoorkomende praktijksituaties in Bouwpas. Meld je snel aan!

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!

Je bent uitgenodigd! Klantendag 16 september

Je bent van harte uitgenodigd voor de Bouwpas klantendag op vrijdag 16 september in Rotterdam. Na eerdere succesvolle webinars van Bouwpas in de afgelopen twee jaar organiseren we nu eindelijk weer een evenement waar we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. Ben jij er ook bij?

Straks op vakantie? Regel vervanging!

Bouwpas-aanmelders opgelet! Ga je binnenkort op vakantie? Veel plezier! Zorg wel dat een collega nog kan inloggen om mensen aan te melden voor de bouwplaats. Hier lees je hoe.

Oekraïners en werken in Nederland (update 4 april)

Door de oorlog in Oekraïne is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. Bouwpas heeft samen met Pellicaan Advocaten een actueel overzicht gemaakt van de stand van de wetgeving, zodat bouw en infra weten waar zij aan toe zijn, mochten Oekraïense vluchtelingen in deze sector komen werken.

BAM maakt werk van veiliger bouwplaats

Om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten en tegelijkertijd compliant te zijn met alle wet- en regelgeving, is BAM Bouw en Techniek deze maand op twee locaties begonnen met de implementatie van Bouwpas en Safesight. Bouwplaatsmedewerkers krijgen daarvoor een speciale Bouwpas-app op hun telefoon. Door verregaande integratie met Safesight kan op persoonlijk niveau gestuurd worden op het maken van meldingen, instructies en attendering.

Evaluatie pilot webmodule zzp’ers naar de Tweede Kamer

De overheid heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een webmodule die duidelijkheid moet geven over of je een zzp'er kunt inzetten of niet. Tot de overheid verdere besluiten heeft genomen over de eventuele invoering van de webmodule blijven de regels zoals die nu gelden onveranderd. Dat betekent dat er op dit vlak beperkt gehandhaafd wordt door de Belastingdienst.

GRATIS WEBINAR 28 OKTOBER – Risico’s beperken bij inhuur

Bouwpas en haar partners verzorgen weer een interactief Webinar. Dit Webinar is nuttig voor hoofdaannemers én onderaannemers. Op basis van 3 veelvoorkomende casussen worden de diverse risico’s besproken bij het inhuren van arbeidskrachten. Natuurlijk leer je ook hoe je die risico’s kunt beperken. 

Lees het verhaal over de Poolse werknemer met een ongeval

Het AD vertelt het verhaal van een ongeval op een bouwplaats in 2015. Deze arbeidsmigrant heeft een zwaar ongeluk gehad, en het achterhalen van zijn gegevens (diploma's, certificeringen) bleek erg lastig. BAM en Bouwpas werken sinds 2018 aan veiliger en eerlijker werk op alle bouwplaatsen van BAM.

Terug van vakantie? Even opfrissen met een online training!

Nu de bouw weer op gang komt is alles wat je in Bouwpas doet misschien een beetje weggezakt, kunnen we ons voorstellen. Daarom hebben we extra online trainingen ingepland om alles weer even op te frissen! De trainingen zijn natuurlijk gratis.

Snap jij de wetgeving in de bouw? Lees onze whitepaper

Het is véél, al die wetgeving rondom arbeid. Met name in de bouw en infra. Bouwpas helpt als je door de bomen het bos niet meer ziet. Download de whitepaper om alles op een rijtje te krijgen.

4 juni: kennismaken met BASE

Wil je gratis wat meer weten over BASE, en wat het jou oplevert? Meld je dan aan voor de gratis training op 4 juni.

Bouwpas lanceert BASE

Op 13 april heeft Bouwpas de nieuwe dienst BASE voor onderaannemers gelanceerd. Met BASE krijg je als onderaannemer compleet inzicht in jouw keten en de documenten die daarbij horen om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Bewust Veilig-dag 24 maart 2021

Woensdag 24 maart is 'Bewust Veilig'-dag in de bouw! Veilig werken is elke dag opnieuw het allerbelangrijkst, maar 24 maart besteden we daar allemaal iets meer aandacht aan dan normaal.

Voorlopig nog geen boetes voor schijnconstructies, FNV teleurgesteld

De fiscus zal voorlopig (tot het najaar van jaar 2021) geen boetes uitdelen aan bedrijven die zzp’ers inzetten die eigenlijk een vast dienstverband zouden moeten hebben. Het plan was om daar begin 2021 al mee te beginnen, maar de geplande datum zal niet gehaald worden liet Minister Koolmees van Sociale Zaken weten aan de Tweede Kamer.

Laat de zzp’er vrij

De laatste jaren is er veel te doen geweest, over van de positie van de zzp’er. Aanvankelijk gold de VAR-verklaring, die duidelijkheid gaf en eenvoudig en veilig was voor zowel de zzp’er als het bedrijf.

Vooral in de bouwsector veel faillissementen op komst

Volgens databureau Altares Dun & Bradstreet zal er een golf aan faillissementen komen in de bouw. Een onderzoek van bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet voorspelt dat tussen oktober 2020 en oktober 2021 3,5 keer zoveel bouwbedrijven over de kop zullen gaan als vorig jaar. 

Webinar Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV)

Op woensdag 10 juni gaven wij in samenwerking met Pellicaan Advocaten en Mazars een Webinar over de Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV). De Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) regelt wanneer ‘vreemdelingen’ in Nederland mogen werken en onder welke voorwaarden.

Webinar WKA en faillissementen

Op dinsdag 12 mei organiseerden wij onze derde Webinar, ditmaal over de Wet Keten Aansprakelijkheid en inhuurrisico’s, in tijden van de coronacrisis.

Boete voor bedrijf voor verwerken vingerafdrukken werknemers

Een bedrijf ontving een boete van 725.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor het afnemen van vingerafdrukken bij werknemers. Het bedrijf stelde werknemers verplicht om een vingerafdruk af te geven bij het in- en uitklokken, terwijl dit bedrijf geen beroep mocht doen op een uitzonderingsgrond voor het verwerken van bijzondere persoonsgegevens.

Veel belangstelling voor Webinar NOW-maatregel COVID-19

Op vrijdag 3 april organiseerden we ons tweede webinar in samenwerking met Mazars en Pellicaan Advocaten. Met bijna 200 deelnemers was deze editie wederom een groot succes.

Geslaagde primeur webinar De Bouwpas

Afgelopen week organiseerden wij in samenwerking met Mazars en Pellicaan Advocaten ons eerste Webinar. Met een groot aantal deelnemers was deze eerste keer een groot succes!

Van 2,3 miljoen arbeidsmigranten is onbekend waar zij zijn

De overheid weet van 2,3 miljoen tijdelijke arbeidsmigranten niet waar ze zijn. Het gaat om tijdelijke arbeidsmigranten die zich sinds 2014 hebben gemeld bij de Registratie niet-Ingezetenen (RNI).

Vanaf 1 maart 2020 meldingsplicht voor buitenlandse dienstverrichters in Nederland

Vanaf 1 maart 2020 ontstaat er een nieuwe verplichting voor buitenlandse ondernemingen die in Nederland werkzaamheden verrichten met gedetacheerde werknemers.

Een minimum uurloon van 16 euro voor zzp’ers vanaf 2021

Het kabinet heeft besloten dat alle zzp’ers vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur gaan verdienen. De maatregel heeft als doel te voorkomen dat mensen voor een tarief werken waar zij niet van kunnen rondkomen.

Het aantal meldingen rond arbeidsmigranten toegenomen

De inspectie SZW ontvangt meer meldingen over de overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen dan voorheen. Dat betekent dat er vermoedelijk steeds meer bedrijven werknemers aantrekken van buiten Europa.

Bedrijf verdacht van fraude met veiligheidscertificaten

De Inspectie SZW doorzocht op dinsdag 11 september een bedrijf in Rotterdam strafrechtelijk en nam en daarbij administratie en gegevensdragers in beslag.