BAM maakt werk van veiliger bouwplaats

Samenwerking met Bouwpas en Safesight

Bunnik, 2 december 2021 – Om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten en tegelijkertijd compliant te zijn met alle wet- en regelgeving, is BAM Bouw en Techniek deze maand op twee locaties begonnen met de implementatie van Bouwpas en Safesight. Bouwplaatsmedewerkers krijgen daarvoor een speciale Bouwpas-app op hun telefoon. Door verregaande integratie met Safesight kan op persoonlijk niveau gestuurd worden op het maken van meldingen, instructies en attendering.

BAM Bouw en Techniek werkt al langer met Bouwpas, een online platform waarmee hoofd- en onderaannemers makkelijk en zonder papierwerk voldoen aan alle wet- en regelgeving en overzicht krijgen over wie, waar, wanneer en met welke kennis en vaardigheden aan het werk is. BAM wil echter ook weten welke instructies bouwplaatsmedewerkers al hebben gehad en hen de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier (MOS)meldingen te kunnen doen. Om zo uiteindelijk – op basis van de meldingen die zijn binnen gekomen – instructies op maat te kunnen geven. Om die reden bracht BAM Bouwpas en Safesight bij elkaar.

App

BAM gaat de geïntegreerde Bouwpas/Safesight-applicatie voor het eerst inzetten op het onderhoudscontract van het Zwolse Isala-ziekenhuis en tijdens de ontwikkeling van kantoorgebouw De Office in Den Bosch.

Alle BAM-medewerkers – en die van onderaannemers op die contracten – hebben de Bouwpas-app waarin Safesight is geïntegreerd op hun smartphone. Zonder die app – waarin naast persoonlijke gegevens ook al het andere papierwerk is opgeslagen – is toegang tot de bouwplaats niet mogelijk. Medewerkers ontvangen via hun telefoon instructies, maar kunnen ook onveilige situaties fotograferen en doorgeven via de app. Aan die meldingen kunnen acties worden verbonden en een tijd waarbinnen iets moet zijn opgelost. Via verschillende dashboards kan de uitvoerder, KAM-adviseur of projectleider de organisatie eenvoudig monitoren en waar nodig aansturen.

Safesight heeft haar oorsprong als applicatie voor de evenementenbranche, maar is inmiddels ook volop actief in andere sectoren waar veiligheid topprioriteit is. Safesight voegt onder andere een aantal dashboards toe aan Bouwpas waarop makkelijk te zien is hoeveel meldingen er gedaan worden, welke onveilige situaties zich voordoen en hoe de risico’s beheerst kunnen worden.

Compliant

Hans Wentink, safety director Bouw en Vastgoed bij BAM, verwacht veel van de samenwerking: “Bouwpas hielp ons al heel goed om compliant te zijn met alle wet- en regelgeving en bij het verminderen van de administratieve last van een uitvoerder. Met Safesight kunnen we nu ook een relatie leggen tussen de verschillende fases in projecten en wat we aan communicatie kunnen doen om onze medewerkers veiliger te laten werken. En dat ook nog op een zeer laagdrempelige manier.”

Jaap Receveur, managing director bij Bouwpas: “De software van Safesight is heel complementair aan de propositie van Bouwpas, te weten ‘Veilig en Eerlijk werken’. BAM krijgt door deze samenwerking een heel gebruiksvriendelijk platform om te zorgen dat er beter, efficiënter en veiliger gewerkt kan worden.”

Edo Haan, oprichter en CEO van Safesight, ziet veel overeenkomsten tussen de bouw en evenementenbranche: “Mensen werken er hard en soms onder grote tijdsdruk en dus moet je het hen zo makkelijk mogelijk maken. Als een systeem te complex is wordt het niet gebruikt. De drempel om meldingen te maken moet zo laag mogelijk zijn en moet aantoonbaar waarde toevoegen aan het werk. Wij bieden een praktisch, eenvoudig te gebruiken platform dat werkt in de échte wereld. Onze ruime ervaring bij festivals, evenementen en stadions helpt ons hierbij.”

Is dit iets voor jouw projecten?

Stuur een berichtje naar sales@staging-web.bouwpas.nl en we nemen snel contact met je op. We lichten in een persoonlijk gesprek graag de mogelijkheden toe.

Over Bouwpas

Bouwpas is het digitale platform voor eerlijk en veilig werken in de bouwbranche. Door het aanbieden van een gebruiksvriendelijke IT infrastructuur stelt zij haar klanten in staat om een zo hoog mogelijke graad van compliancy te realiseren op het gebied van geldende wet- en regelgeving op de bouwplaats. Hierdoor worden risico’s voor bouwers sterk verminderd en boetes voorkomen. De aanpak van Bouwpas onderscheidt zich door niet alleen te faciliteren maar volledig te ontzorgen daar waar klanten dat wensen. Meer informatie vind je op www.bouwpas.nl.

Over Safesight

Door het meest praktische en gebruiksvriendelijke platform te creëren dat er is, stelt Safesight organisaties in staat om veiliger, efficiënter en beter samen te werken.
Het platform zorgt ervoor dat alle medewerkers, leveranciers, partners en andere stakeholders de (veiligheids)plannen en -afspraken kennen én kunnen uitvoeren. Aantoonbaar. En als er een incident of calamiteit plaatsvindt? Dan stelt Safesight organisaties in staat om daadkrachtig, efficiënt en veilig te handelen.
Safesight is ontstaan vanuit de festivalwereld. Inmiddels is het platform doorontwikkeld van een ‘festival-app’, naar een compleet cloudbased platform dat alle veiligheidsprocessen binnen organisaties op een eenvoudige en toegankelijke manier borgt. Meer informatie vind je op www.safesightsafety.com.

Over BAM Bouw en Techniek

BAM Bouw en Techniek kent de wereld van haar klant en de wens van de gebruiker. Integraal denken en doen begint bij ons. Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. We realiseren huisvestingsoplossingen die flexibel zijn in functie, ruimte en gebruik. Zodoende zijn het gebouw én de installaties klaar voor de veranderende functie en technologie van de toekomst. Opdrachtgevers vragen ons niet alleen een gebouw of installatie op te leveren, maar willen dat wij het hele proces verzorgen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep bieden wij een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud: we zijn een partner voor de volledige levenscyclus van een gebouw. Voor meer informatie: www.bambouwentechniek.nl.

Klantendag op dinsdag 4 juni in Rotterdam

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Bouwpas zoekt nieuwe collega’s

We hebben drie vacatures voor ontwikkelaars! Ken of ben je iemand die dit leuk zou vinden? Lees dan snel verder.

Bouwpas Workshop op 15 juni 2023

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Webinar “Praktijksituaties in Bouwpas” op 22 mei, meld je aan!

We organiseren weer een gratis webinar samen met Pellicaan Advocaten. Dit keer over veelvoorkomende praktijksituaties in Bouwpas. Meld je snel aan!

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!