Het aantal meldingen rond arbeidsmigranten toegenomen

De inspectie SZW ontvangt meer meldingen over de overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen dan voorheen. Dat betekent dat er vermoedelijk steeds meer bedrijven werknemers aantrekken van buiten Europa. Vaak is het niet duidelijk of dit legaal gebeurt of dat er sprake is van schijnconstructies. De toename kan worden verklaard door de groeiende economie, een tekort aan Nederlandse arbeidskrachten en de terugloop van legale arbeidskrachten uit Oost-Europa. Zo zoeken steeds meer bedrijven naar derdelanders, echter is het voor de inspectie lastig te achterhalen of men hier op een legale manier komt werken of volgens een schijnconstructie. Misbruik ligt op de loer. Lees het volledige artikel op NOS.nl.

Bouwpas en Oribi Groep verenigen expertise in strategisch partnerschap

Bouwpas verstevigt haar positie door de strategische samenwerking met Oribi Groep. Deze fusie is een belangrijke stap om ons aanbod in ketenregistratie op bouwplaatsen te optimaliseren.

Bouwpas zoekt nieuwe collega’s

We hebben drie vacatures voor ontwikkelaars! Ken of ben je iemand die dit leuk zou vinden? Lees dan snel verder.

Bouwpas Workshop op 15 juni 2023

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Webinar “Praktijksituaties in Bouwpas” op 22 mei, meld je aan!

We organiseren weer een gratis webinar samen met Pellicaan Advocaten. Dit keer over veelvoorkomende praktijksituaties in Bouwpas. Meld je snel aan!

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!

Je bent uitgenodigd! Klantendag 16 september

Je bent van harte uitgenodigd voor de Bouwpas klantendag op vrijdag 16 september in Rotterdam. Na eerdere succesvolle webinars van Bouwpas in de afgelopen twee jaar organiseren we nu eindelijk weer een evenement waar we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. Ben jij er ook bij?