Bouwpas en Oribi Groep verenigen expertise in strategisch partnerschap

Haarlem, 29 november 2023 – Bouwpas verstevigt haar positie door de strategische samenwerking met Oribi Groep. Deze fusie is een belangrijke stap om ons aanbod in ketenregistratie op bouwplaatsen te optimaliseren. Als onderdeel van de Oribi Groep gaan we onze expertise inzetten om nog beter te voldoen aan de behoeften van de bouwsector. We blijven trouw aan waar Bouwpas voor staat. We zetten in op verbetering, zonder af te wijken van de vertrouwde aanpak waarop onze gebruikers kunnen bouwen. Bouwpas evolueert, en we kijken ernaar uit om samen met Oribi Groep nieuwe hoogtes te bereiken.

Toonaangevende IAM-specialist

Door naadloze aansluiting van strategieën is de samenwerking van Bouwpas en Oribi niet meer dan logisch. Met Oribi’s expertise op het gebied van oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer, maken we het pakket vanuit Bouwpas nog completer.  Door de samensmelting vergroten we onze marktpositie en krijgen we de kans om te blijven investeren en nog betere beveiliging te verzorgen. Goede zaken als beveiliging van persoonsgegevens, certificering en ID-controle. En dat voor alle bedrijven in de sector bouw en infra.

Eerder dit jaar sloeg Oribi al de handen ineen met Certwell, specialist in certificaatbeheer in sectoren als de bouw, energie en logistiek. Hierdoor worden klanten van Bouwpas nu voorzien van een nog aantrekkelijker productaanbod door de aanvullende oplossingen van Oribi en Certwell, wat resulteert in een one-stop-shop op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer.

Daan Verkaik, mede-oprichter van Bouwpas: “Bouwpas heeft inmiddels een sterke marktpositie bemachtigd binnen de bouwsector, maar we zijn er nog niet. We zien nog enorme kansen om de gehele bouwsector compliant te laten worden met onze schaalbare oplossing. Wij zien daarnaast grote kansen om verder te gaan uitbreiden, zowel internationaal als in andere aanpalende sectoren. Door samen te gaan met Oribi en met de betrokkenheid van Main kunnen we deze ambitie sneller verwezenlijken.”

Henk de Kort, CEO bij Oribi: “De combinatie tussen Oribi en Bouwpas is een nieuwe mijlpaal in onze groei en vergroot onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met het Bouwpas team, met wie we de komende jaren gaan samenwerken. We kunnen niet wachten om onze klanten nog beter te kunnen voorzien in hun vraag naar oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer.”

Belangrijk om te benadrukken is dat ondanks deze veranderingen de gebruikerservaring voor onze klanten ongewijzigd blijft. Vertrouwdheid en betrouwbaarheid blijven de kernwaarden van Bouwpas, en gebruikers kunnen blijven rekenen op de bekende werkwijze waarop zij vertrouwen. Deze fusie is een versterking van onze capaciteiten, maar de essentie van Bouwpas blijft onveranderd, en we kijken ernaar uit om onze gebruikers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Over Oribi Groep

https://www.oribi.nl/

De Oribi Groep biedt moderne oplossingen waarmee identiteiten van bijvoorbeeld bezoekers, klanten en medewerkers op veilige en efficiënte wijze kunnen worden geverifieerd en de bijbehorende autorisaties vervolgens kunnen worden beheerd. Met kantoren in Oisterwijk en Houten heeft Oribi ruim 50 medewerkers die in totaal meer dan 500 klanten bedienen. Ongeveer de helft daarvan zijn gemeenten, maar Oribi bedient ook klanten in meerdere sectoren waaronder de flexbranche, het onderwijs, de bouw en de zorg.

Over Certwell

https://www.certwell.com/

Certwell is een dynamisch platform dat zich richt op het stroomlijnen van certificeringsprocessen voor organisaties en professionals. Met een gebruikersvriendelijke interface biedt Certwell op maat gemaakte oplossingen voor het beheer van certificeringstrajecten. Of het nu gaat om het volgen van de voortgang, het beheren van documentatie of het automatiseren van meldingen, Certwell stelt gebruikers in staat om certificeringen efficiënt te beheren. Door innovatieve technologieën te integreren, biedt Certwell een alles-in-één platform dat organisaties helpt om grip te krijgen op hun certificeringsbehoeften en professionals ondersteunt bij het behalen en behouden van hun certificeringen.

Over Main Capital Partners

https://main.nl/

Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, US en Scandinavië. Main heeft bijna 20 jaar ervaring in het versterken van software bedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met managementteams van haar portfolio bedrijven om duurzame groei te realiseren en excellente software groepen te bouwen. Main telt ruim 65 medewerkers en heeft vestigingen in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en de USA (Boston). Per oktober 2021 heeft Main meer dan EUR 2,2 miljard aan vermogen onder beheer. Main heeft tot nu toe geïnvesteerd in meer dan 130 softwarebedrijven. Deze bedrijven hebben banen gecreëerd voor ongeveer 10.000 werknemers.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

Bouwpas

Jesse Heijtmeijer
jesse@bouwpas.nl
06-24915252

Veelgestelde vragen

We hebben een FAQ opgesteld om de veelgestelde vragen te beantwoorden. Je vindt deze in ons Hulpcentrum.

Klantendag op dinsdag 4 juni in Rotterdam

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Bouwpas zoekt nieuwe collega’s

We hebben drie vacatures voor ontwikkelaars! Ken of ben je iemand die dit leuk zou vinden? Lees dan snel verder.

Bouwpas Workshop op 15 juni 2023

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Webinar “Praktijksituaties in Bouwpas” op 22 mei, meld je aan!

We organiseren weer een gratis webinar samen met Pellicaan Advocaten. Dit keer over veelvoorkomende praktijksituaties in Bouwpas. Meld je snel aan!

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!