Lees het verhaal over de Poolse werknemer met een ongeval

Het AD vertelt het verhaal van een ongeval op een bouwplaats in 2015. Deze arbeidsmigrant heeft een zwaar ongeluk gehad, en het achterhalen van zijn gegevens (diploma’s, certificeringen) bleek erg lastig.

Bouwpas werkt sinds 2013 elke dag samen met al haar klanten – hoofdaannemer én onderaannemers, om een bouwplaats te creëren die eerlijker en veiliger is. Sinds 2019 is ook BAM met Bouwpas gaan werken om de kans op ongelukken te verkleinen, en om te voldoen aan de wetten en regels. En mocht er dan helaas toch een ongeluk gebeuren op de bouwplaats, dan kunnen op basis van de in Bouwpas ingevoerde gegevens in ieder geval de juiste mensen worden benaderd om nazorg te leveren. Hans Wentink, Safety Director bij BAM Bouw en Vastgoed legt in het artikel uit dat BAM een boete kreeg, omdat de boete wordt opgelegd aan de partij die de hiërarchische verantwoordelijkheid heeft. De arbeidskracht die het ongeluk had werkte voor een onderaannemer.

Wij beweren niet de ultieme oplossing te hebben waarmee alle ongevallen kunnen worden voorkomen. Maar als alle betrokken partijen doen wat ze het beste kunnen, weten we bij Bouwpas zeker dat we samen naar een veiligere bouwplaats toewerken.

Bron: AD – Poolse werknemer liep dwarslaesie op bij bouw van stadskantoor in Deventer, maar waar bleef hij?

Bouwpas Workshop op 15 juni 2023

Bouwpas en Pellicaan Advocaten organiseren weer een workshop! In deze workshop gaan de experts diep in op diverse onderwerpen. Het programma vind je hier.

Webinar “Praktijksituaties in Bouwpas” op 22 mei, meld je aan!

We organiseren weer een gratis webinar samen met Pellicaan Advocaten. Dit keer over veelvoorkomende praktijksituaties in Bouwpas. Meld je snel aan!

Bouwpas zoekt nieuwe collega’s

We hebben drie vacatures voor ontwikkelaars! Ken of ben je iemand die dit leuk zou vinden? Lees dan snel verder.

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!

Je bent uitgenodigd! Klantendag 16 september

Je bent van harte uitgenodigd voor de Bouwpas klantendag op vrijdag 16 september in Rotterdam. Na eerdere succesvolle webinars van Bouwpas in de afgelopen twee jaar organiseren we nu eindelijk weer een evenement waar we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. Ben jij er ook bij?

Straks op vakantie? Regel vervanging!

Bouwpas-aanmelders opgelet! Ga je binnenkort op vakantie? Veel plezier! Zorg wel dat een collega nog kan inloggen om mensen aan te melden voor de bouwplaats. Hier lees je hoe.