Lees het verhaal over de Poolse werknemer met een ongeval

Het AD vertelt het verhaal van een ongeval op een bouwplaats in 2015. Deze arbeidsmigrant heeft een zwaar ongeluk gehad, en het achterhalen van zijn gegevens (diploma’s, certificeringen) bleek erg lastig.

Bouwpas werkt sinds 2013 elke dag samen met al haar klanten – hoofdaannemer én onderaannemers, om een bouwplaats te creëren die eerlijker en veiliger is. Sinds 2019 is ook BAM met Bouwpas gaan werken om de kans op ongelukken te verkleinen, en om te voldoen aan de wetten en regels. En mocht er dan helaas toch een ongeluk gebeuren op de bouwplaats, dan kunnen op basis van de in Bouwpas ingevoerde gegevens in ieder geval de juiste mensen worden benaderd om nazorg te leveren. Hans Wentink, Safety Director bij BAM Bouw en Vastgoed legt in het artikel uit dat BAM een boete kreeg, omdat de boete wordt opgelegd aan de partij die de hiërarchische verantwoordelijkheid heeft. De arbeidskracht die het ongeluk had werkte voor een onderaannemer.

Wij beweren niet de ultieme oplossing te hebben waarmee alle ongevallen kunnen worden voorkomen. Maar als alle betrokken partijen doen wat ze het beste kunnen, weten we bij Bouwpas zeker dat we samen naar een veiligere bouwplaats toewerken.

Bron: AD – Poolse werknemer liep dwarslaesie op bij bouw van stadskantoor in Deventer, maar waar bleef hij?

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!

Je bent uitgenodigd! Klantendag 16 september

Je bent van harte uitgenodigd voor de Bouwpas klantendag op vrijdag 16 september in Rotterdam. Na eerdere succesvolle webinars van Bouwpas in de afgelopen twee jaar organiseren we nu eindelijk weer een evenement waar we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. Ben jij er ook bij?

Straks op vakantie? Regel vervanging!

Bouwpas-aanmelders opgelet! Ga je binnenkort op vakantie? Veel plezier! Zorg wel dat een collega nog kan inloggen om mensen aan te melden voor de bouwplaats. Hier lees je hoe.

Oekraïners en werken in Nederland (update 4 april)

Door de oorlog in Oekraïne is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. Bouwpas heeft samen met Pellicaan Advocaten een actueel overzicht gemaakt van de stand van de wetgeving, zodat bouw en infra weten waar zij aan toe zijn, mochten Oekraïense vluchtelingen in deze sector komen werken.

BAM maakt werk van veiliger bouwplaats

Om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten en tegelijkertijd compliant te zijn met alle wet- en regelgeving, is BAM Bouw en Techniek deze maand op twee locaties begonnen met de implementatie van Bouwpas en Safesight. Bouwplaatsmedewerkers krijgen daarvoor een speciale Bouwpas-app op hun telefoon. Door verregaande integratie met Safesight kan op persoonlijk niveau gestuurd worden op het maken van meldingen, instructies en attendering.

Evaluatie pilot webmodule zzp’ers naar de Tweede Kamer

De overheid heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een webmodule die duidelijkheid moet geven over of je een zzp'er kunt inzetten of niet. Tot de overheid verdere besluiten heeft genomen over de eventuele invoering van de webmodule blijven de regels zoals die nu gelden onveranderd. Dat betekent dat er op dit vlak beperkt gehandhaafd wordt door de Belastingdienst.