De aanpak van Bouwpas

Onder het fundament van Bouwpas BASIS staan een aantal heldere pijlers die het product en de dienstverlening van Bouwpas ondersteunen.

De aanpak van Bouwpas

Registratie van personeel in de bouw
Bouwpas helpt de bouw samenwerken door een zorgeloze registratie en controle. Daarmee maken we de bouwplaats eerlijker en veiliger. Wij verminderen de administratieve werklast op de bouwplaats waardoor alle arbeidskrachten sneller aan het werk kunnen. De hoofdaannemer weet precies wie er waar en wanneer aan het werk is en wat die persoon kan, mag en weet.

Kennisplatform van de meest actuele wet– en regelgeving in de bouw
Leren door te doen: we verrijken dagelijks onze database. Want compliance is geen statisch gegeven. Constant worden er nieuwe eisen aan de bouw gesteld. Wij zijn als eerste op de hoogte, en zorgen ervoor dat onze klanten dat ook zijn.

Met data verhogen we productiviteit
We helpen je om maximaal te profiteren van de kennis die vergaard wordt. Door gevraagd en ongevraagd te adviseren, te helpen met interpreteren en dat in je voordeel te gebruiken.

Snel en zonder rompslomp beginnen aan nieuwe projecten
Registratie van onderaannemers en arbeidskrachten vindt éénmaal plaats en kan bij volgende projecten eenvoudig worden overgenomen. Bij registratie vindt altijd een beoordeling plaats, deze wordt door de  hoofdaannemer uitgevoerd. Met de beoordelingstaken is er grip op de administratie en iedereen altijd up-to-date. Vervolgens worden de gegevens opgeslagen in een persoonlijke kluis. De gegevens van die kluis zijn herbruikbaar voor een volgend project bij welke aannemer dan ook. Zo  bespaar je veel tijd bij aanvang van de (volgende) werkzaamheden. Alle partijen hebben toegang tot alle relevante documenten. Er ontstaat een  gecontroleerd netwerk aan gedeelde gegevens. Er is geen dubbel werk meer en de documenten zijn meteen bruikbaar en toegankelijk. Je hoeft er niet meer over na te denken maar je weet dat het goed geregeld is en dat geldt voor alle belanghebbenden. Iets collectievers bestaat niet. 

Zorgeloos en in een handomdraai

Betere samenwerking, lagere faalkosten

Bouwpas BASIS maakt het voor alle ketenpartners makkelijker, eerlijker en veiliger. Het is een digitaal platform waarmee ieder bouwproject – in een handomdraai en zonder zorgen of papierwerk – voldoet aan de allerlaatste wet- en regelgeving. En waarmee je als hoofdaannemer altijd, overal en exact weet wie, waar, wanneer en met welke certificaten aan het werk is.

Onze wereld begint waar die van de meeste mensen ophoudt: voorbij het bouwhek. Wij streven naar een wereld waarin juridische en fysieke veiligheid de basis is en waar alle  ketenpartners veilig samenwerken, als echte teamspelers.

De data die Bouwpas daarmee verzamelt, geeft een hoofdaannemer bovendien de kans om tijdig bij te sturen en daarmee nog sneller en efficiënter te werken. Door die data worden we samen iedere dag slimmer. En beter in ons werk. De basis wordt steviger: faalkosten nemen af en de marges gaan omhoog.

Deskundige onboarding en implementatie

Proactief en in duidelijke taal

Bouwbedrijven zijn goed in bouwen, wij van Bouwpas goed in het stroomlijnen en automatiseren van processen. Ieder zijn vak. Om Bouwpas BASIS en de extra pakketten zo goed mogelijk te benutten, zitten onze adviseurs tijdens de eerste fase dagelijks klaar om je te helpen. Onze ervaring leert dat de verschillende functionaliteiten die het werk van iedere aannemer zoveel makkelijker en zorgelozer maken pas in hun geheel tot hun recht komen, als we je de eerste weken helpen om onze pakketten te doorgronden. Dat doen we proactief en in duidelijke taal. Zonder poespas.

samen naar veilig en eerlijk werk