Bouwpas voor hoofdaannemers

Bouwpas BASIS = compliancy

Hoe werkt Bouwpas BASIS?

  1. Bouwpas maakt het project aan en jij bepaalt de instellingen
  2. Jij legt contact met contractuele onderaannemers
  3. Onderaannemers registreren zichzelf en hun eigen personeel en hun inzet
  4. Jij beoordeelt de inzet, gegevens en documenten
  5. De eerste werkdag: controle op de bouwplaats
  6. 24/7 rapportage tijdens het project
Bouwplaats-3-web

BASIS +

Door gebruik te maken van Bouwpas BASIS geef je invulling aan veilig en eerlijk werk.

Als je de ambitie hebt om een nog hoger niveau te bereiken, bieden we je BASIS +.

Dat doen we in de vorm van drie pakketten en een aantal losse functionele toevoegingen:

Lees verder om onze verschillende pakketten te ontdekken.

+ SLIMMER

Bouwpas + SLIMMER is de ideale oplossing voor (hoofd)aannemers die de aanwezigheid van alle ketenpartners en vaklui op de bouwplaats geautomatiseerd willen vastleggen en daarover willen rapporteren.

+ VEILIGER

Investeren in een veilige bouwplaats kan alleen met de juiste middelen en met een stevige basis.Bouwpas + VEILIGER is dan onmisbaar voor bouwers die voorop willen lopen in het veiliger maken van de bouwsector.

+ SNELLER

Wanneer je alle data van Bouwpas duurzaam wilt integreren in jouw bedrijf is Bouwpas + SNELLER hét fundament onder alle registraties op de bouwplaats. Met jouw eigen data kun je fors versnellen.

+ EXTRA TOEVOEGINGEN

Toegangscontrole

Bouwpas is gekoppeld aan alle grote toegangscontrole-aanbieders in de markt. Op deze manier combineer je de betrouwbaarheid van de Bouwpas BASIS met een toegangscontrole-oplossing die perfect aansluit op de eisen van jouw bouwplaats. Het is de enige manier om compliant te zijn in combinatie met fysieke toegangscontrole.

Bouwpas werkt met alle belangrijke toegangscontroleleveranciers in Nederland.

ID-controle

Door de toegenomen arbeidsmigratie neemt het aantal buitenlandse arbeidskrachten in de bouw elk jaar toe. Het controleren van identiteitsbewijzen door uitvoerders en portiers neemt daardoor steeds meer tijd in beslag. Om volledig AVG-proof 100% zekerheid te hebben over de echtheid van identiteitsbewijzen adviseren wij Keesing technologie geïntegreerd in Bouwpas. 

Keesing Technologies is marktleider op het gebied van ID-verificatie.

Betaguard

Prisma Beveiliging

Heras

BouWatch

IQ-Pass

IQ-Pass

Keesing Technologies

Privacy, hoe zit dat?

Bouwpas begrijpt dat aannemers vragen hebben over de  wetgeving, rechten, plichten en administratie die gepaard gaan bij het registreren van arbeidskrachten op bouwprojecten. Sinds de nieuwe privacywetgeving in werking is, moeten alle bedrijven en organisaties daaraan voldoen. Deze nieuwe  regeling stelt strenge eisen aan het bewaren en verwerken van gegevens. Wij zien maar al te vaak dat bij registratie met pen en papier in de bouwkeet er van alles mis gaat.

Bouwpas is papierloos en voldoet aan de  privacywetgeving. Bovendien is Bouwpas ISO 27001 gecertificeerd.

Wat gebeurt er met de gegevens?

Bouwpas’ verzamelt in opdracht van klanten alleen gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor het voldoen aan wet– en regelgeving. Bouwpas’ treedt op als dienstverlener voor de hoofdaannemer en is in de zin van de AVG Verwerker.  De hoofdaannemer is  verwerkingsverantwoordelijke en wij handelen in opdracht van de hoofdaannemer. Om deze reden sluit Bouwpas een  verwerkersovereenkomst met hoofdaannemers.

De gegevens blijven eigendom van elk individu of bedrijf en kunnen zij zelf  beheren met Mijn Bouwpas. Het verschilt per onderaannemer,  uitzendbureau, leverancier en zzp’er welke gegevens er precies nodig zijn.  Ook is het zo dat de nationaliteit of van de arbeidskracht bepalen welke gegevens er opgevraagd worden. Meer informatie over het ‘waarom’ en ‘hoe’ is te vinden op deze pagina.

samen naar veilig en eerlijk werk