Wat is Bouwpas?

Bouwpas is een landelijk platform voor arbeidskrachtenregistratie. Elke aannemer heeft zijn eigen kluis. In die kluis staan bedrijfsgegevens en gegevens van het personeel. Bouwpas helpt de hoofdaannemer om de juiste gegevens te verzamelen en te beoordelen. 

Als je werkt met Bouwpas Basis ben je in staat aan de wetten en regels te voldoen. We helpen je op gang met onze unieke aanpak, om ervoor te zorgen dat je Bouwpas zo slim en efficiënt mogelijk gebruikt.

Bouwpas = voldoen aan de wet

Hoe werkt Bouwpas BASIS?

  1. Je maakt het project aan en je bepaalt de instellingen
  2. Je nodigt je contractuele onderaannemers uit
  3. Onderaannemers registreren zichzelf, hun eigen personeel en hun onderaannemers en zzp’ers
  4. Jij beoordeelt aangeleverde gegevens en documenten
  5. De eerste werkdag: controle op de bouwplaats in 1 minuut
  6. 24/7 rapportage tijdens het project

De pakketten

Voeg nog meer nuttige modules toe aan Bouwpas met de onderstaande pakketten.

+ VEILIGER

Investeren in een veilige bouwplaats kan alleen met de juiste middelen en met een stevige basis. Bouwpas + VEILIGER is dan onmisbaar voor bouwers die voorop willen lopen in het veiliger maken van de bouwsector.

+ BEOORDELEN

Met Bouwpas heb je alle tools om te voldoen aan de wetgeving. Met + BEOORDELEN koop je een garantie op voldoen aan die wetgeving. 

Wij doen al het zware werk voor je.

+ TOEGANG

Bouwpas is gekoppeld aan alle grote toegangscontrole-aanbieders in de markt. Zo combineer je de betrouwbaarheid van de Bouwpas met een toegangscontrole-oplossing die perfect aansluit op de eisen van jouw bouwplaats. 

Het is de enige manier om compliant te zijn in combinatie met fysieke toegangscontrole.

Bouwpas werkt met alle belangrijke toegangscontroleleveranciers in Nederland.

+ ID-CONTROLE

Door de toegenomen arbeidsmigratie neemt het aantal buitenlandse arbeidskrachten in de bouw elk jaar toe. Het controleren van identiteitsbewijzen door uitvoerders en portiers neemt daardoor steeds meer tijd in beslag. 

Om volledig AVG-proof 100% zekerheid te hebben over de echtheid van identiteitsbewijzen bieden wij Keesing technologie geïntegreerd in Bouwpas. 

Keesing Technologies is marktleider op het gebied van ID-verificatie.

Privacy, hoe zit dat?

Bouwpas begrijpt dat aannemers vragen hebben over de wetgeving, rechten, plichten en administratie die gepaard gaan bij het registreren van arbeidskrachten op bouwprojecten. Sinds de nieuwe privacywetgeving in werking is, moeten alle bedrijven en organisaties daaraan voldoen. Deze nieuwe regeling stelt strenge eisen aan het bewaren en verwerken van gegevens. Wij zien maar al te vaak dat bij registratie met pen en papier in de bouwkeet er van alles misgaat.

Bouwpas is papierloos en voldoet aan de privacywetgeving. Bovendien is Bouwpas ISO 27001 gecertificeerd.

Wat gebeurt er met de gegevens?

Bouwpas verzamelt in opdracht van klanten alleen gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor het voldoen aan wet– en regelgeving. Bouwpas’ treedt op als dienstverlener voor de hoofdaannemer en is in de zin van de AVG Verwerker.  De hoofdaannemer is verwerkingsverantwoordelijke en wij handelen in opdracht van de hoofdaannemer. Daarom sluit Bouwpas een verwerkersovereenkomst met hoofdaannemers.

De gegevens blijven eigendom van elk individu of bedrijf en kunnen zij zelf beheren met Mijn Bouwpas. 

Het verschilt per onderaannemer, uitzendbureau, leverancier en zzp’er welke gegevens er precies nodig zijn.  Ook is het zo dat de nationaliteit of van de arbeidskracht bepalen welke gegevens er opgevraagd worden. Meer informatie over het ‘waarom’ en ‘hoe’ is te vinden op deze pagina.

samen naar eerlijk en veilig werk