Groundwork

Om SOLID GROUNDS te creëren én de voorsprong maximaal te benutten, biedt Bouwpas vier heldere oplossingen.

BASE BUILDING – registratie van personeel in de bouw

Bouwpas helpt de bouw samen te werken door een zorgeloze registratie vooraf én controle aan de poort. Want daarmee maken we de bouwplaats een eerlijke en veilige plek. Wij verminderen de administratieve werklast op de bouwplaats. Het papierwerk in de bouwkeet of portiersloge is hiermee verleden tijd. Om de doorloop bij aanvang van de werkzaamheden prettiger en sneller te maken, worden er dus geen gegevens meer in de bouwkeet ingevuld, maar slechts gecontroleerd. Alle arbeidskrachten kunnen sneller aan het werk.

BASE ACCELERATOR – snelheid in de toekomst

Registratie van onderaannemers en arbeidskrachten vindt eenmalig plaats en kan bij volgende projecten eenvoudig worden overgenomen. Bij registratie worden de gegevens opgeslagen in een persoonlijke kluis. De gegevens van die kluis zijn herbruikbaar voor een volgend project bij welke aannemer dan ook. Zo besparen we veel tijd bij aanvang van de (volgende) werkzaamheden.

Alle partijen hebben toegang tot alle relevante documenten. Er ontstaat een netwerk aan gedeelde gegevens. Er is geen dubbel werk meer en de documenten zijn meteen bruikbaar en toegankelijk. Je hoeft er niet meer over na te denken maar je weet dat het goed geregeld is en dat geldt voor alle belanghebbenden.

SOLID UNDERSTANDING – kennis van wet- en regelgeving in de bouw

Leren door te doen: we verrijken dagelijks onze basis. Want wet- en regelgeving is geen statisch gegeven. Telkens worden er nieuwe eisen aan onze branche gesteld. Wij zijn als eerste op de hoogte, maar zorgen er ook voor dat de SOLID GROUNDS daar telkens van profiteren.

Veiligheid en Eerlijkheid zijn geborgd.

Bouwpas maakt project aan

Hoofdaannemer legt contact met onderaannemers

Onderaannemers registreren arbeidskrachten

Tracken van werkelijk gemaakte uren.

Eerste werkdag: controle op de bouwplaats

Bouwplaats informeert u tijdens project

Afronding

Oekraïners en werken in Nederland (update 4 april)

Door de oorlog in Oekraïne is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. Bouwpas heeft samen met Pellicaan Advocaten een actueel overzicht gemaakt van de stand van de wetgeving, zodat bouw en infra weten waar zij aan toe zijn, mochten Oekraïense vluchtelingen in deze sector komen werken.

BAM maakt werk van veiliger bouwplaats

Om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten en tegelijkertijd compliant te zijn met alle wet- en regelgeving, is BAM Bouw en Techniek deze maand op twee locaties begonnen met de implementatie van Bouwpas en Safesight. Bouwplaatsmedewerkers krijgen daarvoor een speciale Bouwpas-app op hun telefoon. Door verregaande integratie met Safesight kan op persoonlijk niveau gestuurd worden op het maken van meldingen, instructies en attendering.

Evaluatie pilot webmodule zzp’ers naar de Tweede Kamer

De overheid heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een webmodule die duidelijkheid moet geven over of je een zzp'er kunt inzetten of niet. Tot de overheid verdere besluiten heeft genomen over de eventuele invoering van de webmodule blijven de regels zoals die nu gelden onveranderd. Dat betekent dat er op dit vlak beperkt gehandhaafd wordt door de Belastingdienst.

GRATIS WEBINAR 28 OKTOBER – Risico’s beperken bij inhuur

Bouwpas en haar partners verzorgen weer een interactief Webinar. Dit Webinar is nuttig voor hoofdaannemers én onderaannemers. Op basis van 3 veelvoorkomende casussen worden de diverse risico’s besproken bij het inhuren van arbeidskrachten. Natuurlijk leer je ook hoe je die risico’s kunt beperken. 

Lees het verhaal over de Poolse werknemer met een ongeval

Het AD vertelt het verhaal van een ongeval op een bouwplaats in 2015. Deze arbeidsmigrant heeft een zwaar ongeluk gehad, en het achterhalen van zijn gegevens (diploma's, certificeringen) bleek erg lastig. BAM en Bouwpas werken sinds 2018 aan veiliger en eerlijker werk op alle bouwplaatsen van BAM.

Terug van vakantie? Even opfrissen met een online training!

Nu de bouw weer op gang komt is alles wat je in Bouwpas doet misschien een beetje weggezakt, kunnen we ons voorstellen. Daarom hebben we extra online trainingen ingepland om alles weer even op te frissen! De trainingen zijn natuurlijk gratis.

Meer weten over arbeidskrachten registreren?