Groundwork

Om SOLID GROUNDS te creëren én de voorsprong maximaal te benutten, biedt Bouwpas vier heldere oplossingen.

BASE BUILDING – registratie van personeel in de bouw

Bouwpas helpt de bouw samen te werken door een zorgeloze registratie vooraf én controle aan de poort. Want daarmee maken we de bouwplaats een eerlijke en veilige plek. Wij verminderen de administratieve werklast op de bouwplaats. Het papierwerk in de bouwkeet of portiersloge is hiermee verleden tijd. Om de doorloop bij aanvang van de werkzaamheden prettiger en sneller te maken, worden er dus geen gegevens meer in de bouwkeet ingevuld, maar slechts gecontroleerd. Alle arbeidskrachten kunnen sneller aan het werk.

BASE ACCELERATOR – snelheid in de toekomst

Registratie van onderaannemers en arbeidskrachten vindt eenmalig plaats en kan bij volgende projecten eenvoudig worden overgenomen. Bij registratie worden de gegevens opgeslagen in een persoonlijke kluis. De gegevens van die kluis zijn herbruikbaar voor een volgend project bij welke aannemer dan ook. Zo besparen we veel tijd bij aanvang van de (volgende) werkzaamheden.

Alle partijen hebben toegang tot alle relevante documenten. Er ontstaat een netwerk aan gedeelde gegevens. Er is geen dubbel werk meer en de documenten zijn meteen bruikbaar en toegankelijk. Je hoeft er niet meer over na te denken maar je weet dat het goed geregeld is en dat geldt voor alle belanghebbenden.

SOLID UNDERSTANDING – kennis van wet- en regelgeving in de bouw

Leren door te doen: we verrijken dagelijks onze basis. Want wet- en regelgeving is geen statisch gegeven. Telkens worden er nieuwe eisen aan onze branche gesteld. Wij zijn als eerste op de hoogte, maar zorgen er ook voor dat de SOLID GROUNDS daar telkens van profiteren.

Veiligheid en Eerlijkheid zijn geborgd.

Bouwpas maakt project aan

Hoofdaannemer legt contact met onderaannemers

Onderaannemers registreren arbeidskrachten

Tracken van werkelijk gemaakte uren.

Eerste werkdag: controle op de bouwplaats

Bouwplaats informeert u tijdens project

Afronding

1 november: workshop over wetgeving in de bouw

Op 1 november organiseert Bouwpas samen met Pellicaan Advocaten en Mazars Nederland een workshop over wet- en regelgeving in bouw en infra. Schrijf je nu in!

Je bent uitgenodigd! Klantendag 16 september

Je bent van harte uitgenodigd voor de Bouwpas klantendag op vrijdag 16 september in Rotterdam. Na eerdere succesvolle webinars van Bouwpas in de afgelopen twee jaar organiseren we nu eindelijk weer een evenement waar we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. Ben jij er ook bij?

Straks op vakantie? Regel vervanging!

Bouwpas-aanmelders opgelet! Ga je binnenkort op vakantie? Veel plezier! Zorg wel dat een collega nog kan inloggen om mensen aan te melden voor de bouwplaats. Hier lees je hoe.

Oekraïners en werken in Nederland (update 4 april)

Door de oorlog in Oekraïne is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. Bouwpas heeft samen met Pellicaan Advocaten een actueel overzicht gemaakt van de stand van de wetgeving, zodat bouw en infra weten waar zij aan toe zijn, mochten Oekraïense vluchtelingen in deze sector komen werken.

BAM maakt werk van veiliger bouwplaats

Om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten en tegelijkertijd compliant te zijn met alle wet- en regelgeving, is BAM Bouw en Techniek deze maand op twee locaties begonnen met de implementatie van Bouwpas en Safesight. Bouwplaatsmedewerkers krijgen daarvoor een speciale Bouwpas-app op hun telefoon. Door verregaande integratie met Safesight kan op persoonlijk niveau gestuurd worden op het maken van meldingen, instructies en attendering.

Evaluatie pilot webmodule zzp’ers naar de Tweede Kamer

De overheid heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een webmodule die duidelijkheid moet geven over of je een zzp'er kunt inzetten of niet. Tot de overheid verdere besluiten heeft genomen over de eventuele invoering van de webmodule blijven de regels zoals die nu gelden onveranderd. Dat betekent dat er op dit vlak beperkt gehandhaafd wordt door de Belastingdienst.

Meer weten over arbeidskrachten registreren?