Groundwork

Om SOLID GROUNDS te creëren én de voorsprong maximaal te benutten, biedt Bouwpas vier heldere oplossingen.

BASE BUILDING – registratie van personeel in de bouw

Bouwpas helpt de bouw samen te werken door een zorgeloze registratie vooraf én controle aan de poort. Want daarmee maken we de bouwplaats een eerlijke en veilige plek. Wij verminderen de administratieve werklast op de bouwplaats. Het papierwerk in de bouwkeet of portiersloge is hiermee verleden tijd. Om de doorloop bij aanvang van de werkzaamheden prettiger en sneller te maken, worden er dus geen gegevens meer in de bouwkeet ingevuld, maar slechts gecontroleerd. Alle arbeidskrachten kunnen sneller aan het werk.

BASE ACCELERATOR – snelheid in de toekomst

Registratie van onderaannemers en arbeidskrachten vindt eenmalig plaats en kan bij volgende projecten eenvoudig worden overgenomen. Bij registratie worden de gegevens opgeslagen in een persoonlijke kluis. De gegevens van die kluis zijn herbruikbaar voor een volgend project bij welke aannemer dan ook. Zo besparen we veel tijd bij aanvang van de (volgende) werkzaamheden.

Alle partijen hebben toegang tot alle relevante documenten. Er ontstaat een netwerk aan gedeelde gegevens. Er is geen dubbel werk meer en de documenten zijn meteen bruikbaar en toegankelijk. Je hoeft er niet meer over na te denken maar je weet dat het goed geregeld is en dat geldt voor alle belanghebbenden.

SOLID UNDERSTANDING – kennis van wet- en regelgeving in de bouw

Leren door te doen: we verrijken dagelijks onze basis. Want wet- en regelgeving is geen statisch gegeven. Telkens worden er nieuwe eisen aan onze branche gesteld. Wij zijn als eerste op de hoogte, maar zorgen er ook voor dat de SOLID GROUNDS daar telkens van profiteren.

Veiligheid en Eerlijkheid zijn geborgd.

Bouwpas maakt project aan

Hoofdaannemer legt contact met onderaannemers

Onderaannemers registreren arbeidskrachten

Tracken van werkelijk gemaakte uren.

Eerste werkdag: controle op de bouwplaats

Bouwplaats informeert u tijdens project

Afronding

6 mei: kennismaken met BASE

Wil je gratis wat meer weten over BASE, en wat het jou oplevert? Meld je dan aan voor de gratis training op 6 mei.

Bouwpas lanceert BASE

Op 13 april heeft Bouwpas de nieuwe dienst BASE voor onderaannemers gelanceerd. Met BASE krijg je als onderaannemer compleet inzicht in jouw keten en de documenten die daarbij horen om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Bewust Veilig-dag 24 maart 2021

Woensdag 24 maart is 'Bewust Veilig'-dag in de bouw! Veilig werken is elke dag opnieuw het allerbelangrijkst, maar 24 maart besteden we daar allemaal iets meer aandacht aan dan normaal.

Voorlopig nog geen boetes voor schijnconstructies, FNV teleurgesteld

De fiscus zal voorlopig (tot het najaar van jaar 2021) geen boetes uitdelen aan bedrijven die zzp’ers inzetten die eigenlijk een vast dienstverband zouden moeten hebben. Het plan was om daar begin 2021 al mee te beginnen, maar de geplande datum zal niet gehaald worden liet Minister Koolmees van Sociale Zaken weten aan de Tweede Kamer.

Laat de zzp’er vrij

De laatste jaren is er veel te doen geweest, over van de positie van de zzp’er. Aanvankelijk gold de VAR-verklaring, die duidelijkheid gaf en eenvoudig en veilig was voor zowel de zzp’er als het bedrijf.

Vooral in de bouwsector veel faillissementen op komst

Volgens databureau Altares Dun & Bradstreet zal er een golf aan faillissementen komen in de bouw. Een onderzoek van bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet voorspelt dat tussen oktober 2020 en oktober 2021 3,5 keer zoveel bouwbedrijven over de kop zullen gaan als vorig jaar. 

Meer weten over arbeidskrachten registreren?